Тази година участвах в инициативата „Мениджър за един ден“ на „Junior achievement”.

Целта ѝ е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти, запознавайки ги с реалната работа в компании и организаци от цялата страна в рамките на един ден. Така попаднах на „Асес“. Описанието им силно ме заинтригува и кандидатствах за позицията „управител“, която предлагаха.

След няколко дни получих имейл, че кандидатурата ми е одобрена. Изключително много се зарадвах и с нетърпение очаквах деня, в който щях да се запозная с компанията и нейната дейност.

И ето че денят настъпи. Бях леко нервен, защото не знаех какво да очаквам, но топлото посрещане от страна на колектива напълно разсея това притеснение. Когато пристигнах в офиса, ми посочиха мясото на управителя. Малко след това дойде Милен – другото момче, одобрено за същата позиция. Първо ни запознаха с организацията на фирмата, накратко ни разказаха за управителя на фирмата – господин Тодор Тодоров. После ни заведоха в помещение, където обучаващите се студенти правеха изпит за работа с полиграф (детектор на лъжата). Запознах се с полиграфа и  видях как протича процеса на интервю.

Около обяд дойде Тодор – изключително обаятелна личност. Проведохме дълъг разговор, в който той ни разказа за себе си, за компанията и за много впечатляващи негови преживявания като криминален психолог. Беше много интересно,  но се наложи да починем за малко, за да хапнем. През това време се запознахме със Стефани, студентка от НАТФИЗ, която беше там, с цел правене на документален филм за Тодор. След почивката Стефани ни взе интервю и довършихме разговора с Тодор. За кратко се наложи наистина да влезем в ролята на управители – трябваше да координираме подготовката на екипа за предстояща командировка. След това тръгнахме към закриването на „Мениджър за един ден“, където прекарахме около час. Тодор искаше да ни запознае с истинския работен ден на управителя, а той още не беше свършил. След закриването се отправихме към място, където Тодор щеше да проведе семинар по бизнес психология.

„Работния ден“ приключи около 21 часа, колкото и да не ми се искаше. Бях изключително изморен, но  тогава не обръщах внимание.Прекарах един наистина страхотен ден и се запознах с прекрасни хора.Видях колко интересна и динамична е работата на фирмата.

След като се запознах от близо с това, що за професия е криминалната психология, реших, че ще се насоча към тази професия и ще изучавам психология в бъдещето. Изключително много харесах работата на фирмата и силно се надявам един ден да стана част от техния екип.

Автор: Симеон Ставрев, ученик в I-ва Английска езикова гимназия, гр. София

Коментари powered by CComment