През 2021 г. „Асес“ ЕООД стана официален партньор и ексклузивен представител на Converus за България, Италия, Гърция и Албания.

EyeDetect+ е технология за детекция на лъжа от ново поколение, създадена от Converus през 2014 година. През 2020 г. д-р Kircher започва да прaви проучвания и разработва нова технология, протокол за изследване, който съчетава анализа на движенията на очите с данни, които се отчитат при полиграфското изследване. През 2021 г. Converus пусна първия в света автоматизиран полиграф – EyeDetect+. Тази технология помага за защита на страните, корпорациите и общностите от корупция, престъпност и заплахи.
EyeDetect+ се очертава като естествена еволюционна крачка в детекцията на лъжата. Открива измама чрез наблюдение и отчитане на физиологична активност, подобно на полиграфа, както и същите неволни промени в движенията на очите.

Как работи?

- Изследваното лице прави 15-30-минутен да/не тест.
- Данните се записват, криптират и качват на сигурен сървър на облак.
- Автоматични алгоритми предоставят оценка на искреност или лъжа за по-малко от 5 минути.

 

Понастоящем EyeDetect+ се използва от повече от 500 клиента в 43 страни на 40 различни езика. И двете технологии имат съпоставима точност. Въпреки това, организациите предпочитат EyeDetect+, защото е по-бърз, по-достъпен, неинвазивен и елиминира пристрастията на провеждащия изследването. В същото време, когато се комбинира с полиграфа, EyeDetect дава на организациите 97-99% точност на тестовите резултати, когато някой се провали или премине успешно през двата вида тестване. Този подход на  „допълнително“ тестване не беше възможен в миналото – до сега!

 

Коментари powered by CComment