fbpx

Брутално убийство беляза тази седмица. Една жена в Русе загуби живота си. А ние не можехме да намерим обяснение какво може да извади от хората такава жестокост.

В началото на седмицата собственичка на верига аптеки в града и съпруга на общински съветник от ГЕРБ- Еранухи Пехливанян, е открита убита по особено жесток начин. Тялото на жената е било намерени в река Русенски Лом. 10 дни по-рано жената е изчезнала, а сигналът в полицията е подаден на 14 януари.
Двама души правят пълни самопризнанията за жестокото убийство. Жената е била следена около месец от извършители, които научили, че обикновено носи в себе си голяма сума пари в брой. Във фаталния ден я причакват в близост до аптека. Извършителите твърдят, че са решили да я убият в хода на грабежа.
„Още първоначално са решили да я лишат да живота ѝ. Щом не вземаш мерки да се прикриеш, планировката е била да вземат каквото могат от нея и след това да я лишат от живота“, коментира криминалният психолог Тодор Тодоров в „Тази неделя“.
Според него извършителите имат много повече криминални деяния в своето минало, отколкото е известно.
„В тази работа има градация. Не се става престъпник от вчера за днес. Щом си решил да убиеш за някакви пари, които не са много, за теб човешкият живот няма никаква стойност, а само парите“, коментира Тодоров.
По думите му обаче те не са били достатъчно "добри логистици", за да могат да следят жертвата си цял месец и най-вероятно са събирали информация за нея от други хора.

Що се отнася до твърденията на познати на един от извършителите, че той е спокоен и тих човек, криминалният психолог отбеляза, че не се си спомня в своята кариера някой убиец да е бил описван от познатите си като лош човек – „те винаги си плащат сметките и поздравяват“.
Според Тодоров твърденията на единият извършител, че е бил принуден от своя съучастник със заплаха да участва в убийството са „нелепи“. По думите му той е имал достатъчно време, за да реагира.

Източник: btv.bg

Коментари powered by CComment