fbpx

Недялков: Недоразуменията в Лудогорец от последните шест месеца вече ги няма, ЦСКА ме смути

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков се завърна след шестмесечно отсъствие заради контузия. Защитникът говори в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Той коментира развитието на Лудогорец, както и това на съперниците Левски и ЦСКА.

„Все още емоциите ни държат. Вече мислим за следващия мач. Съсредоточени сме върху предстоящия мач. Не бих казал, че са ни изненадали. Левски върви във възходяща линия. Чувстват се добре при Станимир Стоилов. Вървят много добре. Радвам се затова. Левски, ЦСКА трябва да вървят нагоре, за да развиваме българския футбол”, каза Недялков.

„Все още не бих казал, че докосваме титлата. Има много мачове да се изиграят. Нека да минат първите мачове от плейофите. Всички в клуба сме уверени и се надяваме да станем шампиони през тази година”.

„Все още не мога да коментирам с точност къде виждам разлики в работата на Шимунджа и Дамбраускас. Той държи на отговорността, на колектива. Тези неща ни липсваха през последните шест месеца. Отборът играе със сърце. Вече няма недоразуменията, които се случваха през последните шест месеца”.

„На нас като професионалисти не ни трябва дълго време да се адаптираме към даден треньор. Със сигурност изисква малко време. В процес на времето – месец, месец и малко, ти е нужно, за да се адаптираш към изискванията на даден треньор”, продължи той.

„Можем да кажем, че характерът и отговорността на всеки футболист е повлиял за развитието на Лудогорец. Видяхте през последните шест месеца как се случваха нещата. Отборите си мислеха, че могат да вземат нещо от Разград и го взимаха. Сега не е така. Сега трябва да дадеш повече”.


„Малко ме изнанадаха колебанията на ЦСКА. Треньорът има коментираше, че след Нова Година ще покажат друго лице. Смутих се като ги видях в първия и втория мач. Аз си гледам моя отбор да върви напред. ЦСКА си имат ръководство, треньори. Те да коментират”, добави защитникът.

„Получих сериозна и тежка контузия. Това беше едно от най-тежките неща, които са ми се случвали. Това доста ме срина психологически. Първите месеци не се знаеше каква е контузията. Подготовката ми мина тежко, защото имах болка. Дори сега имам болка, но се чувствам по-сигурен, по-уверен. Надявам се в течение на времето да съм по-добре. Шест месеца е много време да си извън терените”.

„Ако не си здрав психически, е много трудно да се върнеш. Тук доста добра роля изигра нашия психолог. Мисля, че съм горе-долу добре психически. Остава ми да си върна увереността в тренировките. На моменти си мислех, че е по-добре треньорът да не ме пуска срещу Ботев Враца. Като влязох имах леко притеснение, но в течение на времето това изчезна”, каза още Недялков.

„Мисля, че при Ясен Петров нещата вървят добре в националния отбор. Дава увереност на младите футболисти. Трябва ни време, за да свикнем с изискванията на треньора. Националният отбор има добро бъдеще с тези млади футболисти. Важно да сме цяло, колектив”.

„Ние трябва да продължим по този начин, да сме концентриране. Да играем всеки мач като последно, за да надградим. Пожелавам си да атакуваме Шампионска лига. Взеха се млади футболисти, които искат да се развиват. Има на всеки пост конкуренция. Това ти дава самочувствие да се развиваш и да гониш най-голямото – Шампионска лига”, заяви  още Недялков.  

Източник: Gong.bg

Коментари powered by CComment