Днес „Асес“ разговаря с нашия партньор от „Приорити Спорт“ Магдалена Христова, която след участието си през уикенда в Балканиада по лека атлетика за ветерани в Солун, донесе два златни медала за България и постави световен рекорд в дисциплината дълъг скок.

Здравей Маги! Преди броени дни се пребори за титлата в дългия скок на Балканиадата за ветерани в Солун. Спечели и златен медал в бягането с препятствия. Как се чувстваш?

- Удовлетворена, щастлива и успяла. Много трудно се постига тази комбинация, но любовта ми към атлетиката ме напътства цяла година за крайната цел.    

Ти постави световен рекорд в твоята възрастова група. Как се постига такъв резултат? Какво е необходимо да направи един атлет, за да постигне световно ниво? 

Първо, огромна отдаденост от почти 40 години на любимия спорт. Голям двигател е и любовта ми към работата с децата в школата, примера, който давам в отговор на техните постоянни тревоги, че им е тежко и трудно да учат и спортуват. Не на последно място - личната осъзнатост, за това, че когато спортувам и давам всичко от себе си, се чувствам щастлива. 

Имала си трудни моменти в своята кариера - как се справя един спортист в най-тежките мигове и изправя глава, за да се върне по-силен от преди?

Всъщност трудните мигове изграждат истинския спортист, а при мен има много такива. За това смятам, че в момента успявам, защото съм се научила на дисциплина, всеотдайност и любов. Никога не се отказвам - дори в моменти, когато имам 24 часови ангажименти, никога не пропускам тренировка и в най-голямата си умора.

Ти си и треньор на много млади лекоатлети. Какво е твоето послание към тях?

Приемайте спорта не като път към едно хубаво, стегнато тяло, а като основен учител за изграждане на дисциплина, труд и характер. 

Би ли споделила, като треньор и спортист, с какво спортната психология, според теб, допринася за постигането на високи спортни постижения?

Нито един голям спортист, бил той и най-силния и бърз в света, не би успял без подготвена и здрава психика. Казано по друг начин - главата, мислите и съзнанието командват нашите физически качества и възможности.

Екипа на „Асес“ още веднъж те поздравява за успеха и ти благодарим, че ни направи част от него!

И аз благодаря за подкрепата !!!

 

Коментари powered by CComment