fbpx

Юридическият факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" организира курс за обучение на тема: 

Профилиране на неизвестни извършители на престъпления (криминалистически и психологически аспекти)

Лектори:
проф. д.ю.н. ЙОНКО КУНЧЕВ
ТОДОР ТОДОРОВ - криминален психолог
ВЕЛИНА ВЛАДИМИРОВА - криминален психолог

Кога:
28 януари – 5 февруари 2023 г.

За контакти:
+359 (0) 894 380 462
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Допълнителна информация:
Курсът ще се проведе on-line с продължителност 20 учебни часа.

Профилирането е метод, който се прилага при разкриването и разследването на престъпления с неизвестен извършител. Методът все повече доказва своите предимства в редица страни по света. Курсът на обучение включва теоретичните и практически аспекти на изграждане профил на неизвестен извършител чрез прилагане на криминалистически и психологични методи. В него е включен и тренинг за изготвяне на профили на неизвестни извършители на убийства въз основа на реални казуси от практиката.

Програма на курса
28.01.2023 г. 9.00 - 13.00 - 5 ч.
29.01.2023 г. 9.00 - 13.00 - 5 ч.
4.02.2023 г. 9.00 - 13.00 - 5 ч.
5.02.2023 г. 9.00 - 13.00 - 5 ч.

Такса за участие: 200 лева
За студенти на ВСУ "Черноризец Храбър": 100 лева

Срокове за записване: до 26 януари 2023 г.

Линк за кандидатстване: ТУК

Успешно завършилите курса получават сертификат на български и на английски език.

Информация за лекторите:

Проф. д.ю.н. ЙОНКО КУНЧЕВ е декан на Юридическия факултет на ВСУ "Черноризец Храбър" и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Работил е в различни структури на МВР – криминална полиция, Научноизследователския институт по криминалистика и криминология и Академията на МВР. Като научен работник и привличан като консултант при разкриването на тежки престъпления.
С книгите си, с богатия практически, изследователски и преподавателски опит, както и със създадените с активното му участие кабинети по криминалистика, той има огромен принос за повишаване на криминалистическата подготовка на студентите от ЮФ на ВСУ „Черноризец Храбър”. През 2020 г. проф. Кунчев бе удостоен с награда „Варна“ за монографията „Курс по криминалистика”.

ТОДОР ТОДОРОВ – криминален психолог и полиграфист с над 20 години стаж. Главен инструктор към PEAK C.A.T.C. за работа с полиграф. Бивш началник на сектор „Криминална психология“ към ИП-МВР, управител на фирма „АСЕС“ ЕООД. Член на ДПРБ, БАКС и Американската полиграфска асоциация. Експерт по линия на полиграфските изследвания, психологичното профилиране, поведенчески анализ, преговори, овладяване на критични инциденти и вещо лице.

ВЕЛИНА ВЛАДИМИРОВА – криминален психолог и полиграфист. Инструктор към PEAK C.A.T.C. за работа с полиграф. Бивш служител на сектор „Криминална психология“ към ИП-МВР, част от екипа на „АСЕС“ ЕООД от 2013 година. Член на ДПРБ, БАКС и Американската полиграфска асоциация. Експерт по линия на полиграфските изследвания, психологичното профилиране, поведенчески анализ, преговори и овладяване на критични инциденти. Вещо лице с 14-годишен стаж. 

Повече за събитието: ТУК

 

Коментари powered by CComment